Facebook | Twitter

Τι είναι το not-apathetic

Όσοι επιλέγουν να μην ψηφίσουν, ή όσοι ψηφίζουν λευκό στις εκλογές, δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφοροι ή «α-πολίτικοι» όπως πολλοί τους χαρακτηρίζουν.

Αντίθετα, πολλοί έχουν άποψη και μάλιστα ισχυρή. Τους ενδιαφέρει και ο τόπος μας και η πολιτική και οι περισσότεροι είναι ενήμεροι και ενεργοί πολίτες.

Τώρα, εδώ σε αυτή την ιστοσελίδα, μπορεί εύκολα ο καθένας να πει την άποψή του: Να εξηγήσει με απλά λόγια γιατί απέχει ή ρίχνει λευκό, να διαβάσει απόψεις άλλων και να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με μία άποψη που κάποιος συμπολίτης μας εκφράζει.

Με λίγα λόγια, εσύ που δεν ψηφίζεις, έχεις άποψη, αλλά τώρα έχεις και φωνή (
περισσότερα)

Οδηγίες Χρήσης

1. Πατήστε το πορτοκαλί κουτάκι πάνω που λέει "Πες τη Γνώμη σου" και ένα νέο παράθυρο θα ανοίξει εμφανίζοντας μια φόρμα συμμετοχής.
2. Γράψτε τη γνώμη σας & συμπληρώστε τα στοιχεία σας.
3. Πατήστε "υποβολή" και η άποψή σας σύντομα θα εμφανιστεί.


Σημείωση:
+Το email σας -αν το βάλετε - δεν θα εμφανιστεί δημόσια
+Το κείμενο με την άποψή σας δεν θα εμφανιστεί μέχρι να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικό ή άπρεπο.

Πρόσφατα σχόλια

Ποιοί είμαστε

Είμαστε τρείς ενεργοί πολίτες που ασχολούνται για πολλά χρόνια με το διαδίκτυο και τις κοινωνικές τεχνολογίες και μας νοιάζει η πορεία της χώρας και της δημοκρατίας. Πιστεύουμε πως οτιδήποτε δίνει φωνή στον πολίτη και προωθεί τον εποικοδομητικό διάλογο μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Είμαστε -αλφαβητικά - οι:

Νίκος Αναγνώστου
Βασίλης Γουλανδρής
Χριστόφορος Κόρακας

Επικοινωνία
Επικοινωνήστε μαζί μας στο: 
notapathetic ΑΤ gmail . com
(αντικαθιστώντας το ΑΤ με @ και χωρίς κενά)

Ευχαριστίες

Η ιδέα για το not-apathetic δεν είναι καινούρια. Στις εθνικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας το 2005, η γνωστή οργάνωση MySociety με πολλά πρωτοποριακά έργα στο διαδίκτυο, ανέβασε την ιστοσελίδα notapathetic.com με τον ίδιο σκοπό. Μας τιμά ιδιαίτερα που ο ιδρυτής της οργάνωσης Tom Steinberg, μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε χρήση του ίδιου ονόματος και για τη δική μας πρωτοβουλία.
Thank you Tom!

Twitter / notapatheticGR

Αρχείο

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Αλλαγή συστήματος

Απαθής είναι αυτός που δεν υποφέρει από μια κατάσταση... Ωστόσο υποφέρω από την άσχημη διαχείριση των χρημάτων και των πόρων που γίνεται στην Ελλάδα. Όπως υποφέρουν και πολλοί συμπολίτες μου. Ωστόσο δε μπορεί να αλλάξει η νοοτροπία μας με μια ψηφοφορία - μακάρι να γινότανε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς έχουμε επαναπροσδιορίσει τις λέξεις ως νεοέλληνες και θεωρούμε "έξυπνο" αυτόν που έχει καταφέρει να ανέλθει χωρίς να το αξίξει και καταφέρνει να κλέβει χρήματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για κάποιους συγκεκριμένους σκοπούς. Τώρα, βλέποντας το http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8036097.stm#start και συγκεκριμένα το κομμάτι του Net by population, καταλαβαίνουμε ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι Ευρωπαϊκών Πόρων εισέρχεται στην Ελλάδα. Που πάνε αυτά τα χρήματα; Στους "έξυπνους" (βλέπε και λήμματα "μίζα", "έλλειψη διαφάνειας", "κλοπή δημόσιου χρήματος" κλπ.). Οι "αγαθοί" είναι λίγο χαζοί (άλλη παραποίηση της γλώσσας) και δεν ενδιαφέρονται να "επωφεληθούν" (με τους συγκεκριμένους τρόπους) από αυτά τα χρήματα. Νομίζω η ατιμωρησία με το δημόσιο χρήμα έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και πάρα πολλά χρόνια απλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι γιατί είναι ο τρόπος που είναι στημένο το σύστημα στην Ελλάδα... Το μόνο που μπορώ να κάνω και είναι ο προσωπικός τρόπος να διαφυλάξω την κοινωνική και άρα και πολιτική μου συνείδηση είναι να μη συμμετέχω στην ψηφοφορία ενισχύοντας την ματαιοδοξία των ανθρώπων που θέλουν να ανέλθουν προκειμένου να ικανοποιήσουν τη φιλαργυρία τους... Αυτά μέχρι να βρω κάτι καλύτερο τουλάχιστον...
Ναούμ

blog comments powered by Disqus